ABC-TEAMILLE KULTAA JA HOPEAA

30.03.2022

Indoor-Hockeyn SM-sarjojen loppuottelut pelattiin lauantaina 26.3. Hämeenlinnassa! Naisjoukkueemme joutui tyytymään Hopeamitaleihin, kun sensijaan Miesjoukkueemme voitti, ehkä vähän yllättäinkin Kultamitalit!

Sarjat jouduttiin pelaamaan Koronasta ja hieman muistakin syistä johtuen tynkäsarjoina! Turnauksia siirrettiin ja sitten taas järjestettiin ja vielä muutamaan kertaan peruutettiin, kun joku joukkue ei muka saanut joukkuetta kasaan - vedoten liian lyhyeen valmistautumis aikaan. Harjoitteleminen oli todella vähäistä, ja näin jouduttiin peleihin lähinnä mutu- tuntumalta! 

NAISTEN LOPPUOTTELU

Ensin pelattiin naisten loppuottelu, jossa vastakkain olivat helsinkiläiset HC Warriors ja ABC-Team. Warriors oli runkosarjan selvä voittaja ja siten tietysti selvä ennakkosuosikki Suomenmestariksi. ABC-Team taas oli puolustava Suomen Mestari.

Tässä jotain huomioita peleistä: ABC-Team aloitti pelin vahvasti ja siirtyi jo 3 min kohdalla 1-0 johtoon, kun Johanna Yoshimura katkaisee vastustajan hyökkäyksen, kiertää puolustajan ja vippaa upeasti pallon vastustajan maaliin. Warriors kuittaa tilanteeksi 1-1 lähes heti perään, kun lentävä hollantilainen kuljettaa läpi kentän oikealta ja syöttää takatolpalle, jossa pelikaveri odottaa täysin vapaana - kun vasen puolustajamme ei ollut pelipaikallaan! 10 min kohdalla ABC sai lyhyen kulman, Adeline Miele syöttää ja Johanna Yoshimura vippaa pallon vastustamattomasti maaliin - tilanne 2-1 meille. Kun peliä oli pelattu 14 min, niin Elena Ronkainen kuljettaa vuorostaan oikealta läpi kentän, kiertää 3 vastustajan pelaajaa ja  laukaisee pallon etukulmasta maaliin - taisi mennä tolpan kautta! Tilanne 3-1 ABC:lle. Parin min päästä Elena aloittaa oman maalin edestä, kiertäen taas 3 vastustajaa, syöttää upeasti puolustajien välistä Suvi Ondrekalle, joka tekee ottelu hienoimman maalin 4-1 meille! Paitsi se, että maali ei kelvannut Gibsonille - joka päätti hylätä ko. maalin - asiallisia perusteita päätökseen ei kyllä ollut! Palattiin siis tilanteeseen 3-1. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli meidän naisilta erinomaista esitystä/peliä. Mutta toisella puoliajalla alkoi pelissä tulla virheitä ja vääriä ratkaisuja!

Kun peli oli vanhennut 25 min, niin vastustaja kaventaa tilanteeksi 3-2. Ellu nousee taas hienosti oikealta ylös rinkiin - mutta kun kukaan ei paikkaa, niin vastustajan ringissä on samaan aikaan 4  ABC pelaajaa - näistä ainakin 2 on liikaa! Adeline jää yksin ja mv Jonna yrittää paikata mutta tilanne on 3-2. Johdetaan 2 maalilla - silti joukkue palaa upporikasta peliä, tällä kertaa se ei onnistunut ja pallo on väärässä maalissa! 27 min kohdalla Warriors iskee maalin, mutta se hylätään, koska veto lähti ringin ulkopuolelta. Min ennen kolmannen jakson päättymistä Warriors tasoittaa pelin tilanteeksi 3-3. Puolustuskuvio hajoaa, koska hyökkääjät ovat 10-12 metriä liian ylhäällä! Puolustaja syöttää pystysyötön hyökkääjien välistä, vastustajan pelaaja 33 tulee vastaan, menettää pallon Johannalle, mutta nappaa sen uudelleen ja ryntää meidän maaliamme kohti! Minttu ja Anni eivät ehdi mukaan tilanteeseen. Jonna yrittää paikata, mutta ei onnistu torjunnassaan ja vastustaja nostaan pallon yli maassa makaavan Jonnan - Adi on maalin sisällä, mutta on voimaton vedolle! Neljäs jakso on maaliton, tilanteita oli paljon molemmin puolin. Muutama min ennen peliajan päättymistä, ABC tiivisti peluuttamista ja siinä vaiheessa saatiin pari todella vaarallista maalipaikkaa - mutta ei ollut onnea!

Sitten seurasi rangaistuskuljetuskilpailu. Sääntöjen mukaan olisi pitänyt pelata 5+5 min jatkoajat! Noista kuljetuksista ei ole paljon kerrottavaa, meidän kaikki vedot epäonnistuivat pahoin! Ikävä maku jäi pelistä ja sen ratkaisseesta rangaistusvippauksesta - joka annettiin ilmeisesti ilman asiallista perustetta!

ONNITTELUT KUITENKIN WARRIORSILLE - SUOMEN MESTAREILLE 2022!

--------------

MIESTEN LOPPUOTTELU

Asetelma loppuotteluun oli seuraavanlainen. ABC oli voittanut kaikki ottelunsa runkosarjassa, ja tästä johtuen se oli tietysti ennakkosuosikki myös tähän otteluun. Kuitenkin se oli  ollut ennakkosuosikki monta kertaa ennenkin, mutta sitten kuitenkin on jotenkin onnistuttu häviämään! Lisäksi ABC-Teamilla oli uusi valmentaja - Ari Kukkonen - ja tämä tietysti loi määrätynlaista jännitettä siitä, miten tässä onnistutaan! Pelko oli turhaa! Ari antoi hyvin selkeät, ehkä jopa yksinkertaiset ohjeet siitä, millä taktiikalla pelataan. Joukkue noudatti kiitettävästi saamiaan ohjeita - ja tulosta syntyi.

Turkulaiset siirtyivät lyhyestä kulmasta 7min kohdalla 0-1 johtoon. ABC tasoitti pelin heti parin minuutin jälkeen, Heshan Azzam sirsi pallon vastustajan maaliin, upean syötön tähän antoi Petri Mikkola. Toista jaksoa hallitsi ABC-Team. 17min kohdalla ABC siirtyi 2-1 johtoon, kun Attila vuorostaan vippasi Heshamin syötöstä pallon vastustajan maaliin. Seuraavalla minuutilla Farkas iski lyhyestä kulmasta pallon maaliin, Petri Mikkolan syöttäessä - tilanne 3-1 meille!

Kolmas jakso oli meille ehkä heikoin, mutta taktillisesti ilmeisen hyvä - koska johdimme 2 maalilla - ei ollut mitään tarvetta lisämaaleihin! Jakson viimeisellä minuutilla Kilppari kuitenkin onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-2. Neljäs jakso oli sitten ABC:n osalta erinomainen. Kun peliä oli pelattu 32 min, niin Hesham Azzam iski joukkueemme taas 2 maalin johtoon lyhyestä kulmasta, Petri Mikkolan syöttäessä. Kilppari ei vielä antautunut, vaan kun peliä oli jäljellä 4 min, niin se taas kavensi - nyt tilanteeksi 4-3! Heti perään ABC:lle tuomittiin lyhyt kulma. Se pelattiinkin sitten hieman eri lailla, Attila iski maalin tilanteeksi 5-3, Heshamin ja Peten syöttäessä - upea suoritus kolmikolta - ja Kukkikselta!

Onnea koko joukkueelle Mestaruudesta! Hieno saavutus ja ABC-Teamin - kaikki sarjat huomioiden  - 70. Suomen Mestaruus! 

     

18.09.2023GOLF-PELIKAUDEN 2023 PÄÄTÖSKISAT
02.08.2023ABC - Historiaa
10.07.2023JARMO TORKAMO MESTARIKSI
02.07.2023MAAHOCKEYN- JA KAUKALOPALLON HARJOITUSVUOROT
19.06.2023ABC-TOUR 2023 ON ALOITETTU
14.03.2023VELODROMIN HARJOITUSVUOROT 2023
07.02.2023ABC-TEAMIN NAISILLE SUOMENMESTARUUS
01.10.2023INDOOR-KAUDEN HARJOITUKSET ALKAVAT
05.08.2023ABC-TOURIN JATKOA
24.01.2023LISÄVUORO KAUKALOPALLOLLE!

Siirry arkistoon »