NAISTEN SM-SARJAN LOPPUOTTELU

30.08.2021

Kuluneen värikkään viikon jälkeen, lauantaina 28.8. kohtasivat Velodromilla Naisten Maahockeyn loppuottelussa Porvoo HC ja ABC-Team. Porvoo lähti tietysti ennakkosuosikkina otteluun, olihan joukkue runkosarjan voittaja.

Ottelun alku sujui täysin Porvoon hallinnassa, ja joukkue siirtyikin jo 3min kohdalla 1-0 johtoon. Pikkuhiljaa ABC pääsi mukaan peliin ja alkoikin saada otetta ottelussa. Kaksi ensimmäistä jaksoa sujuikin ABC:n lievässä hallinnassa ja Porvoon johtaessa peliä 1-0.

Puoliajan jälkeen, alkoi 3. jakso ja siinä ABC ei saanut peliään kulkemaan ollenkaan ja Porvoo hallitsi peliä suvereenisti. Kun taas 4. jaksolla ABC:kin pääsi mukaan peliin ja pystyttiin myös luomaan tilanteita vastustajan maalille! Peliä oli jäljellä noin 4min, kun Kenia Salminen iski tasoitusmaalin kovasta ruuhkatilanteesta aivan maalin edessä - tilanne 1-1!

Sitten alkoikin 2x10min jatkoajat. Peli sujui molempien joukkueiden hermoillessa ja hätäillessä! Kun ensimmäistä jatkoerää oli jäljellä runsas 3 min, niin ABC:lle tuomittiin lyhyt kulma. Hienon harjoitellun kulman jälkeen Adeline Miele siirsi pallon maaliin Elena Mäkelän syötöstä! Toinen jatkoerä jatkui samaan tyyliin kuin edellinenkin, joitain tilanteitakin saatiin, mutta ei maalia kumpaankaan päähän. Näin ottelu päättyi ABC:n voittoon 1-2 - ja Suomen Mestaruuteen!