ABC-TEAMIN NAISILLE INDOOR-HOCKEYN SUOMENMESTARUUS

07.03.2021

Lauantaina 6.3. pelattiin Hämeenlinnassa Naisten Indoor-hockeyn SM-sarjan mitalipelit. Loppuottelussa vastakkain Porvoo Blue ja ABC-Team.

Runkosarjassa joukkueet olivat kohdannet jo kaksi kertaa, molemmat ottelut olivat päättyneet tasapeleiksi! Siis odotettavissa oli tasaista vääntöä koko ottelun ajaksi - ja näissä odotuksissa ei tarvinnutkaan pettyä. ABC aloitti ottelun ehkä hieman halliten tapahtumia, mutta vaarallisia maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla! Kun ottelua oli pelattu 12 min, niin Kathryn Lessey nappasi pallon itselleen vastustajan ringissä ja syötti hienosti pallon ABC kapteeni Adeline Mielelle, joka siirsi pallon Porvoon maalivahdin ohi - ABC johtoon 1-0! Helponnäköinen ja todella hieno maali! Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, mutta lisämaaleja ei saatu aikaan. Puoliaikaan mennessä ABC:llä oli 3 lyhyttä kulmaa ja rangaistusvippaus - ei tulosta! Porvoolla oli 1 lyhyt kulma.

Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä. Porvoo tasoitti kuitenkin ottelun 23. min pelin jälkeen lyhyen kulman jälkitilanteesta hienolla kuviolla! Porvoon tiukentaessa otettaan 3. jakson puolivälissä - he myös saivat lievän yliotteen peliin. Mutta molemmat joukkueet tuhrivat kaikki maalipaikkansa - tai sitten maalivahdit suorittivat loistotorjuntoja! Kun ottelun viimeinen 4. jakso alkoi, ABC muutti hieman pelaajien pelipaikkoja ja peli saatiin taas uomiinsa ABC:n kannalta! Lukuisista maalipaikoista huolimatta - lisämaaleja ei saatu aikaiseksi ja ottelu päättyi jälleen tasapeliin, tällä kertaa 1-1! Lyhyet kulmat ottelussa: ABC 7 lyhyttä - ei maalia, Porvoo 4 lyhyttä - 1 maali!

Otteluun oli haettava ratkaisu rangaistuskuljetuksilla, ensin 3 pelaajaa molemmista joukkueista suorittaa kuljetuksen ja jos tilanne siinä vaiheessa on tasan, niin sitten yksi kerrallaan haetaan ratkaisu. ABC:n suorittajaksi nuorisoketju: Ellu, Anu ja Johanna.

Porvoo aloitti ja teki maalin! Ellu epäonnistui, Porvoo epäonnistui, Anu tasoitti pelin 1-1, Porvoo epäonnistui, Johanna epäonnistui, tilanne 1-1. Sitten ratkaisu tapahtui Johannan vuorolla, hän laukaisi todella kovan vippauksen Porvoon maaliin! Kun kaikki muut 5 pelaajaa  epäonnistuivat kuljetuksissaan ABC voitti kuljetukset 2-1 ja SUOMEN MESTARUUDEN!

Joukkueen ratkaisevin pelaaja oli varmasti nuori maalivahtimme Jonna Oksa, joka torjui loistavasti vastustajan 5 rangaistuskuljetusta ja pelasi koko ottelun varmaotteisesti ja todella hyvin!

Loppuottelussa pelasivat: Jonna Oksa, Kathryn Lessey, Henna Viitaniemi, Adeline Miele, Kenia Salminen, Minna Mäkelä, Johanna Yoshimura, Elena Ronkainen ja Anu Mäkelä.

Lisäksi joukkueessa pelasivat: Essi Kaipainen, Anni Suutari, Iida Suutari ja Carmen Fung.

Onnea Suomen Mestareille!  Onnea myös ABC-Teamille - tämä oli seuran 59:s Suomen Mestaruus!