ABC-TEAMIN NAISET MAAHOCKEYN SUOMENMESTAREITA

28.09.2020

ABC-Teamin Naisjoukkue voitti lauantaina 26.9. Helsingin Velodromilla pelatussa Maahockeyn SM-loppuottelussa HC Porvoon 1-0 - ja voitti näin Suomen Mestaruuden. Voitto oli seuralle sen 56. Suomen  Mestaruus!

Miehet taas hävisivät oman loppuottelunsa HC Kilpparille 0-2, ja joutuivat näin tyytymään SM-hopeamitaleihin.

Naisten loppuottelu oli odotetusti erittäin tiukka, ja näinhän loppuottelut lähes aina ovatkin! ABC aloitti ottelun heti lyhyillä vaihdoilla, käyttäen koko joukkueen 15 pelaajaa! Vähä vähältä ottelu tuntui kääntyvän meillepäin - vaikka maaleja ei onnistuttu saamaan aikaiseksi. Puoliajalla tilanne oli siis edelleen 0-0. Kolmas neljännes sujui edelleen samoissa merkeissä, ABC pystyi kyllä painostamaan Porvoon puolustusta ja pallo olikin suurimmaksi osaksi Porvoon kenttäpuoliskolla! Kun sitten aloitettiin viimeinen neljännes, niin ABC vaihtoi muutaman pelaajan paikkaa ja samalla tiivisti vaihtoja! Tällä muutoksella joukkue pystyi pitämään pallon vastustajan päädyssä lähes 10 min ajan. Ja se sitten viimein tuotti tulosta! Kun ottelua oli jäljellä noin 4 min, niin ABC:lle tuomittiin rangaistusvippaus. Joukkueen kapteeni Adeline Miele asettui vippaamaan rankkaria. Terävä vippi - ja pallo Porvoon maalissa - ja joukkue riemuissaan! Peli kuitenkin jatkui, ja loput minuutit olivat joukkeeltamme ottelun heikoimmat! Oma paikka ja pelin taktiikkaa unohtuivat kyllä aika monelta! Mutta niistä minuuteista selvittiin ilman takaiskua ja joukkue aloitti ansaitun Suomen Mestaruuden juhlimisen! Onnea kaikille pelaajille!

Miesten joukkue piti itseään loppuottelun ennakkosuosikkina, mutta peli ei lähtenyt kulkemaan ollenkaan odotetulla tavalla, vaan joukkue oli koko ajan altavastaajana - ainakin katsomosta näytti siltä! Kun vielä erotuomareiden erittäin kovat jäähyt kohdistuivat ABC:n yhteen pelaajaan - joukkuehan pelasi puolet ajasta vajaalla kentällisellä - niin ei se ollut mitenkään kummallista, että ottelu hävittiin 0-2! Kummastusta sensijaan herätti se, että sama tuomaripari, joka viime vuonna pilasi koko loppuottelun, laitettiin taas pilaamaan tämäkin loppuottelu! Onnea Hockeyliitolle onnistuneista tuomarivalinnoista!

Koko vuosi 2020 oli kuitenkin seuralle tuloksellisesti onnistunut, saavuttihan ABC lähes ennätyksellisen mitalisaaliin

Naiset:  2 kultaa + 1 hopea  -  Miehet:  2 kultaa + 1 hopea