PETTYMYSTEN PÄIVÄ MAAHOCKEYSSÄ

29.06.2020

Maahockeykausi pyörähti käyntiin mestaruussarjojejn osalta, kun sekä Naisten että Miesten sarjojen ensimmäiset turnaukset pelattiin Velodromilla sunnuntaina 28.6. ABC-Teamillä ei pelit kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla, ja tuloksiin oli kyllä syytäkin olla pettynyt!

Naisjoukkue kohtasi ensimmäisessä ottelussaan sarjassa ensikertaa pelaavan Seinäjoen Unitedin. Ottelu oli niinkuin yleensäkin kauden ensimmäiset pelit ovat - heikkotasoinen! Unitedilla oli 3 todella vaarallista maalipaikkaa, joista selvittiin taidolla ja tuurilla! ABC ei saanut luotua yhtään todellista maalipaikkaa koko ottelun aikana - paitsi yhden! Noin 5 min ennen ottelun päättymistä Elena Ronkainen löi pallon rinkiin, ja takatolpalla oli Kathleen Lessey, joka ohjasi pallon maaliin - ja sehän riitti 1-0 voittoon. Huomiota herätti kuitenkin se, että vastustajan hyökkääjät juoksivat helposti ohi ABC:n puolustuksen ja meidän joukkueemme oli koko ajan vaikeuksissa!

Toisessa ottelussa ABC kohtasi HC Vantaan, ja tästä ottelusta odotettiin kyllä huomattavasti parempaa esitystä joukkueeltamme! Mutta ei siinä niin kuitenkaan käynyt! Ottelu päättyi 0-0, eikä siinä ottelussa juurikaan tapahtumia ollut.

Näissä 2:ssa ottelussa ABC:llä oli 8 lyhyttä kulmaa - mutta niistä ei saatu aikaan yhtään kunnollista laukausta!

Miesjoukkueen pelit aloitettiin pelaamalla HC Warriorsia vastaa. Ensimmäinen puoliaika oli heikkoa esitystä kaikin puolin ja se päättyikin maalittomana. Heti toisen puoliajan alussa, ABC sai vapauttavan 1-0 maalin ja peli lähti heti kulkemaan. Ottelu päättyi odotetusti meidän 4-0 voittoon!

Toisessa ottelussa vastaan asettui HC Kilppari Turusta. Kun peliä oli pelattu vajaa viisi minuuttia, oli tilanne jo 0-2 meidä tappioksi! Joukkueen omituinen taktiikka oli viedä pallo omaan rinkiin, josta sitten ei päästykään pois, vaan vastustaja kovalla karvauksella nappasi pallon pari kertaa ja löisen meidän maaliimme! Ottelu oli sitten siinä - ja lopputulos itse aiheutettu!

Kolmas ottelu HT-85 vastassa, odotettiin parempaa! Ottelu alkoikin paremmin ja 11 min kohdalla siirryime 1-0 johtoon - maalintekijä Pekko Jokinen, syöttäjä Hesham Azzam. Kun toinen puoliaika alkoi, tasoitti vastustaja pelin. Sitten abc-pelurit hommasivat typeriä jäähyjä, joista jälkimmäinen kostautui ja vastustaja iski taululle 1-2. Noin 6 min ennen ottelun päättymistä, Heshan suoritti nopean sivurajan, eteni noin 6 metriä ja syötti pallon takatopalle, jossa odotti Paavo Ondreka ja ohjasi pallon ohi hölmistyneen maalivahdin! Lopputulos 2-2 ei ollut sekään ihan odotettu eikä toivottu!

Miesten peleistä senverran, että jos joukkueella on huono materiaali - se todennäköisesti pelaakin huonosti! Mutta tällä joukkueella joka ABC-llä oli kentällä - niin yksinkertaisesti sillä ei voi pelata näin huonosti!