SUOMEN MESTARUUDET ABC-TEAMILLE

09.02.2020

Hämeenlinnassa ratkaistiin lauantaina 8.2. INDDOOR-HOCKEYN SUOMEN MESTARUUDET.

Naisten sarjan loppuottelussa kohtasivat helsinkiläisseurat ABC-Team ja Warriors HC. Miesten sarjassa taas ABC-Teamin vastustajaksi asettui HT-85 Hämeenlinnasta.

Naisten sarjan loppuottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen jakso olikin maaliton. Toista jaksoa ehti kulua 4 min, kun Warriors iski tulostaululle numerot 0-1. Maalin tekijänä oli Angela Scudier ja maalin syötti Elisa Vaittinen. Heti perään ABC tasoitti pelin, kun Elena Ronkainen katkaisi vastustajan puolustajan syötön ja onnistui maalinteossa!  Näin ottelun puoliajalla tilanne oli siis 1-1.

Heti kolmannen jakson alussa, Johanna Yoshimura ryösti pallon ja juoksi kentän poikki vastustajan rinkiin ja onnistui  työntämään pallon ohi maalivahdin - tilanne 2-1 meille!

Neljäs jakso olikin sitten tosi vauhdikas ja tilanteita riitti! Kun ottelua oli pelattu 32 min, niin ABC sai lyhyen kulman. Henna Viitaniemi syötti ja Adeline Miele pysäytti itse pallon, siirsi sen rinkiin ja vippasi pallon upeasti maalin yläkulmaan - tilanne 3-1! Peli tuntui ratkenneen meille! Sitten joukkue teki sen tavanomaisen virheen ja rupesi innokkaasti tekemään lisämaaleja, vaikka asiaa pitäisi ajatella niin, että jos johdetaan kahdella maalilla, niin kaikkea muuta pitää tehdä - mutta ei välttämättä maaleja! Sama toisella tavalla sanottuna: Pitää vahvistaa puolustusta, ei suinkaan hyökkäystä! Kun peliaikaa oli jäljellä noin 2 min, niin vastustaja avasi pelin pitkällä syötöllä meidän rinkiin, jossa heillä oli pelaaja ylivoima, kun meidän 3 pelaajaa oli hyökkäämässä. Tilanne johti sitten rangaistusvippaukseen Warriorsille ja kellon pysäyttämiseen - onneksi ei kuitenkaan saatu jäähyrangaistusta! Rangaistusvippauksesta tilanteeksi 3-2, maalin vippasi jälleen Ancela Scudier. Sitten taas peli käyntiin ja meille tuomittiin rangaistusvippaus. Adeline Mieleltä kylmän rauhallinen suoritus ja taululle ottelun loppunumerot 4-2.

Miesten loppuottelussa olikin sitten vauhtia ja vaarallisia tilanteita koko ottelun ajan. ABC-Team siirtyi 1-0 johtoon heti 2 min kohdalla, kun puolustaja Hesham Azzam juoksi koko kentän poikki, kolmen pelaajan välistä rinkiin, harhautti maalivahdin ja vippasi pallon lähes nollakulmasta maaliin! Peli aaltoili puolelta toiselle ja kun ottelua oli pelattu 19 min, niin HT-85 sai rangaistusvippauksen - Otto-Petteri Ventelä ippasi tilanteeksi 1-1. Tämä oli tilanne toisen jakson jälkeen!

Heti kolmannen jakson alussa Tuomas Hämäläinen oli taas kerran oikealla hetkellä, oikeassa paikassa! Vippaus ja pallo maaliin - tilanne 2-1. Aivan ottelun lopussa HT-85 pelasi sitten ilman maalivahtia 6 kenttäpelaajalla ja yritti tietysti tasoitusta kaikin keinoin! Hesham kuitenkin nappasi pallon ja kuljetti sen vastustajan maaliin - 3-1 - ja heti perään  4-1 - Juan Carlos Varea söytti pystyyn Eemeli Moilaselle joka hoiti pallon maaliin!

Onnittelen joukkueita upeista suorituksista ja SUOMEN MESTARUUKSISTA!

On muuten hyvä alku ABC-Teamin 50-vuotisjuhlavuodelle. Varatkaa kalenteriinne lauantai 3.10. silloin nimittäin juhlimme yhdessä 50 vuotista taivalta. Kun saamme varaukset sovittua, niin Kutsu juhliin laitetaan tämän sivun yläosasaan.