ABC-TEAMIN NAISILLE KULTAMITALIT

09.07.2018

Vantaalla pelatussa Hockey5 -SM-turnauksen loppuottelussa  ABC:n Naiset voittivat HC Vantaan niukasti rangaistuskuljetuksilla.

Itse ottelu oli tiukka, tasainen ja todella jännittävä loppuun saakka. Vantaa siirtyi 6. min hieman onnekkaastikin 0-1 johtoon, kun Sari Laamasen hyvä laukaus muutti suuntaa ABC-puolustajan mailasta - ja lirui sitten maaliin! Heti min päästä tilanteeksi 0-2 teki jälleen Sari, nyt rangaistuskuljetuksesta, joka oli tuomittu ABC-pelaajan selkeästä tahallisesta virheestä! Ensimmäinen jakso oli meiltä jostain syystä heikkoa peliä - liekö TV-kamerat häirinneet - pelaajat eivät päässeet lähellekään omaa taitotasoaan koko jakson aikana!

Toinen jakso oli tasaista vääntöä, Vantaan kuitenkin hallitessa peliä. Mahdollisia maalipaikkoja oli kuitenkin molemmilla joukkueilla lukuisia! Jaksolla ei kuitenkaan nähty yhtään maalia. Jakso päättyi todella nolosti, kun ABC:lle oli tuomittu rangaistuskuljetus - peliaikaa jäljellä 18 sekunttia ja sitä ei sitten keritty suorittamaan - kun peliaika täyttyi! Lukee säännöissä ihan mitä tahansa, voisi kyllä käyttää hieman tervettä järkeäkin!

Kolmas jakso olikin sitten Mintun näytöstä!  Kun peliaikaa oli kulunut 21 min, iski Minna Mäkelä tilanteeksi 1-2 upealla laukauksella maalin takakulmaan - laukaukseen mahdollisuuden antoi vastustajan puolustajan karkea virhe!  Kolmen minuutin päästä sama toistui, nyt laukaus lähti ylemmäksi ja osui maalivahtiin ja muutti siitä hieman suuntaa - pallo kuitenkin maaliin ja tilanne 2-2! Loistavan syötön Mintule antoi Rowina DAmico. Lisämaaleja ei sitten enää nähtykää ja siten päädyttiin rangaistuskuljetuksiin.

Kolme pelaajaa molemmista joukkueista valittiin suorittajiksi. ABC aloitti ja suorittamaan asettui - yllätys, yllätys - Minna Mäkelä! Minttu kuljetti palloa 5 m ja löi kovaa - tilanne meille 1-0. Yllätykset jatkuivat, Vantaan suorittajaksi asettui Sari Laamanen. Rauhallinen kuljetus, vippi takakulmaan ja tilanne 1-1! ABC: toinen suorittaja oli Adeline Miele. Vantaan maalivahti tuli hyvin vastaan ja pystyi peittämään ADI:n sinänsä hyvän laukauksen - ei maalia! Vantaan toisena suorittajana oli Fanny Juurikka. Nyt ABC:n maalivahti VICKY tuli vuorostaan vastaan ja torjui hienosti laukauksen - ei maalia! Sitten koittivat ratkaisun hetket. Suorittamaan asettui ABC:n kapteeni Elena Ronkainen - kovat paineet sisällään! Ellu kuljetti pallon kohti maalivahtia, kääntyi oikealla ja kiersi maassa makaavan maalivahdin - ja käveli pallon kanssa maaliin - ohjeita noudattaen! Tilanne meille 2-1. Vantaan kolmantena astui kehiin Debbie Elliott, maalilaukaus 40 cm ohi takakulman - vielä uusi laukaus, mutta suoritusaika 6 sek tuli täyteen ennen kuin pallo meni ABC:n maaliin!  Näin ottelu päättyi ABC-Teamin voittoon ja loppunumeroiksi kirjattiin 3-2.

ABC-Teamin miesjoukkueen peli turnauksessa tökki pahemman kerran, mutta pronssiottelussa se kuitenkin voitti HT-85:n luvuin 3-2