HYVÄ VIIKONLOPPU ABC-TEAMILLA

11.02.2018

Lauantaina 10.2. pelattiin Naisten-SM-sarjan turnaus Jukolan koululla Hämeenlinnassa. ABC- joukkue joutui turnaukseen hieman poikkeavalla kokoonpanolla, kun osa sen runkopelaajista ei päässyt paikalle erinäisistä syistä johtuen. Ensimmäisestä ottelusta Vantaa HC:tä vastaan odotettiinkin tiukkaa taistelua pisteistä. Ottelu kulki tasaisena - ainakin numeroiden valossa - mutta totuuden nimissä on sanottava, että Vantaa HC hallitsi peliä koko ottelun ajan - ja oli kyllä selvästi parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa! ABC-naisjoukkue hermoili ja hosui heti alusta alkaen, tehden tolkuttoman määrän virheitä, eikä juuri kukaan pelaaja päässyt lähellekään omaa pelitasoaan. Ottelu olikin maaliton siihen saakka, kun ottelua oli jäljellä noin 8 min, silloin Vantaa siirtyi 1-0 johtoon - puolustajia ei mailla halmeillakaan! Loppunumerot 2-0 iski Vantaa ihan ottelun loppuhetkillä. Vantaa HC pelasi kauttaaltaan hyvän ottelun ja joukkue onkin kehittynyt koko ajan. ABC-Teamin pelaajista puhtaat paperit sai ainoastaan Suvi Ondreka, jonka hyvät katkot olivat tehokkaita ja sitten tietysti maalivahti Serena Seibel, joka pelaa koko ajan paremmin ja paremmin!

Toisessa ottelussa vastaan asettui Humppila Hockey. Tässä ottelussa jatkui ABC:n taapertaminen, eikä onnistumisia meinattu saada ollenkaan. Kun peliä oli pelattu 6 min, siirtyi Humppila 0-1 johtoon - ja me ihmeteltiin! 9 min kohdalla saatiin lyhyt kulma ja siitä tasoitus: Farnoosh Inanloo maalintekijänä ja Adeline Miele syöttäjänä. Heti perään Farnoosh iski toisen maalinsa ja tilanteeksi 2-1. Sitten taas ei tahtonut pelistä tulla mitään, yritystä kyllä oli, mutta sehän ei riitä, jos palikat muuten on hukassa! Ekalla puoliajalla ei lisämaaleja enää nähtykään. Puoliajalla tehtiin radikaalit muutokset pelipaikkoihin ja pelitaktiikkaan - ja sitten peli aukesi: 21 min 3-1 Adeline Miele - Carmen Fung,  22 min 4-1 Johanna Yoshimura - Carmen Fung,  27 min 5-1 Johanna Yoshimura - Henna Viitaniemi,  30 min 6-1 Adeline Miele - Carmen Fung,  31 min 7-1 Johanna Yoshimura - Carmen Fung,  32 min 7-2 Vastustajan rankkari tyhjään maaliin, 35 min 8-2 Suvi Ondreka - Johanna Yoshimura ja loppunumeroiksi 9-2 Farnoosh Inanloo - Adeline Miele (lyhyt kulma). Aika ajoin joukkueen peli takerteli - ja toisinaan peli kulki todella hienosti! Ehkä ratkaisevin pelaaja oli kuitenkin Carmen, joka upeilla läpiajoillaan syötti 4 maalia!

Sitten se odotetuin ottelu turnauksessa: ABC-Team - Porvoo HC. Täytyy myötää, että meidän joukkue lähti otteluun kyllä pelonsekaisin tuntein - päällimmäinen ajatus oli kyllä se, että miten tässä mahtaa käydä. No pelitaktiikka oli tietysti jälleen uusittu ja mikä ihmeelisintä - joukkue oli kuin uudesti syntynyt - itseasiassa se oli uudesti syntynyt! Millään muulla tavallahan ei voi joukkueen hienoa - siis loistavaa peliesitystä selittää. Ratkaisevassa osassa olivat kuitenkin Johanna Yoshimura ja Carmen Fung, jotka noudattivat laadittua pelitaktiikkaa, ja pystyivät sen hyvin toteuttamaan. 10 min kohdall siirryimme 1-0 johtoon Farnoosh Inanloo - Adeline Miele (lk), joka oli myös puoliaikatulos. Joukkue pelasi hyvin ja hallitsi ottelua. Toinen puoliaika kulkikin sitten Porvoon hallinnassa, ja se tasoitti ottelun 32 min kohdalla. Porvoolla oli lisäksi rankkari ja 5 lyhyttä kulmaa - mutta meidän joukkue taisteli upeasti ja vältyttiin takaiskuilta. Ottelun ratkaisu tulikin vasta kun peliä oli jäljellä vajaa 2 min. Johanna kuljetti upeasti oikean laidan kautta, ohitti puolustajan, joka joutui rikkomaan - lyhyt kulma ABC:lle! Loppunumeroiksi 2-1 Farnoosh Inanloo - Adelinen Mielen syötöstä! Upea taisteluvoitto joukkueelle - joukkueesta ei voi olla muuta kuin YLPEÄ! Joukkue pelaa joukkueena - siis voittaa ja häviää yhdessä. Toistan tässä itseäni, mutta avaimet upeaan tulokseen antoivat Johanna ja Carmen. joiden peliesitys oli todella loistava!