ONNETONTA JA PONNETONTA

11.01.2018

Sunnuntaina 7.1. pelattiin Miesten SM-sarjan turnaus 4/6 Turussa. Sarjan kärkijoukkueena turnaukseen mennyt ABC-Team ei oikein onnistunut peleissään - otsakkeessa on jo mainittu yleisarvosana joukkueelle!

Kokonaisuudessaan turnauksen ottelut olivat hyviä. Etenkin Sisukiekko ja HT-85 esittivät lupaavia otteita, joka tarkoittaa sitä, että jatkossa otteluiden taso tulee nousemaan entisestään. ABC kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Sisukiekon. Vastustaja oli valmistautunut otteluun huolella ja se pistikin meidän joukkueen ahtaalle heti alusta alkaen. 15 min 0-1 ja 18 min 0-2 joka oli myös puoliaikatulos. Sisukiekko hallitsi tapahtumia kentällä selvästi! Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä, ABC loi kyllä muutamia vaarallisia maalipaikkoja, mutta ne tuhottiin 100%:lla tehoilla! Kun ottelua oli pelattu 27 min, niin ABC kavensi tilanteeksi 1-2 Jon Lindström maalintekijänä (Mark Verdegaal). Heti perään Sisukiekko iski taululle luvut 1-3 ja peli näytti ratkenneen - mutta ABC kuittasi välittömästi, 2-3 Patrik Ollas (Petri Mikkola). Sitten vastustajan rankkari - joka tuomarien "neuvonpidon" jälkeen hylättiin! Tuomio oli kyllä varmasti oikea, mutta ihmetystä katsomossa herätti se, miksi selvää asiaa piti pohtia! Kun ottelua oli jäljellä 4 min, niin Patrik Ollas tasoitti pelin tilanteeksi 3-3. Uskon kyllä, että "sääntöjen" mukaan peli päättyi tasapeliin, mutta se ei muuta mitenkään sitä tosiasiaa, että Sisukiekko oli ottelussa selvästi parempi joukkue - joka myös TAHTOI voittaa ottelun! Sitten vielä huomio: Tuomarit ovat tyystin unohtaneet sen, että he eivät ole "päätähtiä" otteluissa - sen sijaan he toimivat todella tehokkaasti pelin sotkijoina - todella ihmeelisillä sääntötulkinnoillaan!

Toisessa ottelussa vastaan asettui HT-85 Hämeenlinnasta. Ottelu oli tasaista vääntöä koko ottelun ajan. Ensimmäinen maali syntyi vasta 19 min kohdalla, kun Tuomas Hämäläinen iski ABC:n 1-0 johtoon. Toinen puoliaika alkoikin sitten "hienosti", sillä noin kolmessa minuutissa HT iski 3 maalia ja tilanne olikiin 1-3. 32 min kohdalla ABC kavensi lyhyestä kulmasta tilanteeksi 2-3 Mark Verdegaal (Joonas Helenius, Petri Mikkola). Kun peliä oli pelattu 37 min, niin HT:n lyhyt kulma laukaistiin puoli metriä oikealta ohi kohti tolppamiehen päätä, joka väisti palloa niin, että se pomppasi hänen olkapäästään maaliin! Taas pidettiin tuomarien neuvottelu ja päädyttiin tilanteeseen sopivaan ratkaisuun - maali! Ei varmaan tullut tuomarien mieleen se oikea ratkaisu - hylätä maali (vaarallista peliä)! Tosin se, että tolppamies seisoi tolpan väärällä puolella, kertoo myös sen, ettei ABC.n joukkueessa kukaan muukaan pelaaja ollut "kartalla"! Vielä 2 min ennen ottelun lyhyestä kulmasta loppunumeroiksi 3-4 Mark Verdegaal (Eemeli Moilanen, Patrik Ollas).

ABC joukkueen esitys tarkoitti sitä, että toinen tälläinen turnaus vielä, niin entisen "sarjan kärkijoukkueen" ei tarvisekaan pelata loppuotteluissa - eihän tarvitse matkustella!