ABC-TEAMIN NAISET SUOMENMESTAREITA

17.09.2017

Lauantaina 16.9. ratkottiin eri sarjojen Suomenmestaruudet Helsingin Velodromilalla pelatuissa otteluissa.

Naisten Mestaruuden voitti odotetusti ABC-Team - ei kuitenkaan ihan odotetulla tavalla! Loppuottelun vastustaja Porvoo HC nimittäin pisti kampoihin todella tiukasti. Heti ottelun alussa pallo pyöri ABC:n maalilla monta minuuttia, eikä ABC saanut peliään toimimaan millään tavalla. Kuitenkin ottelun jatkuessa Porvoon rynnistys hiipui ja ABC pääsi kokoajan paremmin ja paremmin mukaan peliin, ottaenkin sitten pelin hallinnan itselleen. Maalipaikkoja kyllä saatiin, mutta ne eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Kun ottelua oli pelattu 18. min, niin ABC siirtyi 2-1 johtoon, kun Johanna Yoshimura siirsi pallon tyhjään maaliin Anu Mäkelän loistavan esityön jälkeen. Mutta heti tapahtui toisessa päässä kenttää. ABC:n juhliessa vielä maaliaan - tasoitti Porvoo tilanteeksi 1-1 - meidän joukkueen ihmetellessä tapahtunutta!

Toinen puoliaika sujui tasaisena vääntönä, ABC tiivisti peliään, pikkuhiljaa vähennettiin vaihtoja ja pelattiin viimeiset 10 min samalla kentällisellä. Pelaajat olivat väsyneitä, mutta niin puuskutti vastustajakin! Viimeiset minuutit pelattiin Porvoon päädyssä, ja ABC sai 6-7 vapaa/sivurajalyöntiä perättäin. Viimeisin näistä tuotti tuloksen, kun Minna Mäkelä pisti pallon peliin nopeasti ja hyökkäsi maalia kohti - vastustaja oli liian lähellä ja erehtyi lyömään Mintun mailaan - Challense (rangaistuskuljetus) meille! Elena Ronkainen laitettiin suorittamaan. Ellu oli jo ensimmäisellä puoliajalla epäonnistunut vastaavassa tilanteessa, joten paineet olivat kovat. Kuitenkin nyt suoritus onnistui, ja Ellu löi pallon harhautuksen jälkeen takatolpan kautta maaliin - tilanne 2-1 meille! Peliaikaa noin 2 min. Siinä ajassakin voi tapahtua vaikka mitä - ja tapahtuikin! Mutta loppuvihellys tuli ja ABC-naiset riemuitsivat.

Vastustaja Porvoo HC pelasi erinomaisen ottelun ja heillä oli kyllä ottelussa omat mahdollisuutensa - mutta ei sittenkään tällä kertaa!

ABC-Team onnittelee kaikkia mitalijoukkueita!