INDOOR-SARJAT SAATU KÄYNTIIN

03.12.2016

Indoor-Hockeyn SM-sarjan ensimmäinen turnaus pelattiin 20.11. Herttoniemenrannan Liikuntahallissa Helsingissä. ABC-Teamin joukkueen peliesitys turnauksessa oli tyydyttävä. Joukkue selvisi ilman tappiota - joutuen kuitenkin tyytymään voiton lisäksi kahteen tasapeliin.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui HT-85 Hämeenlinnasta. Tiedettiin kyllä, että HT on selvästi vahvempi kuin viime kaudella, mutta voittoa tietysti odotettiin. HT iski heti 5 min kohdalla joukkueensa 0-1 johtoon - maalin ABC kuittasi välittömästi Johannes Valakiven maalilla, syötön tähän antoi Joonas Helenius. Jussi Paananen iski ABC-Teamin 2-1 johtoon 15 min kohdalla. Peli oli suhteellisen tasaista vääntöä, molempien joukkueiden syyllistyessä hätäisiin ratkaisuihin. Kun otteluaikaa oli jäljellä 5 min, siirtyi kotijoukkue 3-1 johtoon lyhyestä kulmasta. Loppunumeroiksi 3-2 iski HT vielä ottelun loppuhetkillä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Seinäjoen United. Vastustaja tiedettiin kovaksi, mutta ei kyllä ennakkoon osattu varoa heidän lyhyitä kulmiaan - jotka olivat loistavia! Kun ottelua oli pelattu 5 min - taululla 0-1 - lyhyestä kulmasta pallo vasempaan yläkulmaan! ABC kuittasi jälleen välittömästi tilanteeksi 1-1 Patrik Ollaksen maalilla, Petri Mikkolan syötöstä. Heti perään 7 min kohdalla taululla numerot 1-2 - lyhyestä kulmasta pallo vasempaan yläkulmaan - jotenkin tuntuu tutulta! Kun toista puoliaikaa oli pelattu 3 min, taululla 1-3 - lyhyestä kulmasta syöttö oikeaan alakulmaan ja siitä ohjaus maaliin! Tilanteesta huolimatta, ABC hallitsi pääasiassa ottelua ja onnistui vielä tasoittamaankin pelin viime hetken maaleillaan. Ensin Mark Verdegaal 2-3 Petri Mikkolan syötöstä ja sitten vielä 3-3 maali Petri Mikkolan ohjatessa pallon maaliin Joonas Heleniuksen syötöstä. Vastustajalla oli ottelussa ainoastaan 3 lyhyttä kulmaa, mutta kaikista he tekivät maalin! No ilmeisesti pitää harjoitella lyhyen kulman puolustamista, sillä paketti ei toiminut millään tavalla ko. ottelussa!

Sitten vastaan asettui Kilppari HC Turusta. Vakiovastustaja viime vuosina loppuotteluissa. Ottelu oli alusta saakka tiukka ja tasainen, molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä ja todella vaarallisia maalipaikkoja ei ollut kovinkaan paljon. Ensimmäisen puoliajan lopussa, iski Kilppari 0-1 johdon turkulaisille. Tilanteeksi 1-1 kuittasi ABC heti toisen puoliajan alussa! Me siis annetaan aina vastustajan tehdä ensin maali - ja kuitataan se sitten väliömästi! Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty - vaikkakin lopussa tuomarit järjestivät jännitystä ja sydämen tykytystä molemmille joukkueille!

Pistetilanne: Kilppari 7, ABC-Team 5 , United 4 ja HT 0 pistettä. Seuraava turnaus pelataan Hämeenlinnassa lauantaina 10.12.