PROSSIMITALIT ABC-TEAMILLE

13.09.2016

Lauantaina 10.9.2016 pelattiin Helsingin Velodromilla maahockeyn SM-sarjan pronssiottelu ABC-Teamin ja Hämeenlinnalaisen HT-85:n välillä.

Itse ottelusta odotettiin tiukkaa ja tasaista taistelua, vaikkakin ABC oli jonkinlainen suosikki voittajaksi. Ottelu alkoi molempien joukkueiden pelatessa varmaa peliä - virheitä välttäen. Pikkuhiljaa ABC sai kuiten paremmin ja paremmin pelistä kiinni ja pystyikin luomaan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. ABC siirtyi 1-0 johtoon pelin 20 min kohdalla Daniel Jongsman loistavan yksilösuorituksen ansiosta. Kun ottelua oli pelattu 32 min iski Joonas Helenius luvuiksi 2-0.

Toisella puoliajalla 44-45 min kohdalla ABC-Teamille tuomittiin 2 rangaistusvippausta, selkään taklauksesta ja maalivahdin kaataessa ABC-hyökkääjän. Mark Verdegaal vippasi ensin tilanteeksi 3-0 rv ja heti perään Joonas Helenius luvuiksi 4-0 rv ja peli oli tietysti ratkennut! Kun sitten peliä jatkettiin, niin vastustajien jäähyjen johdosta HT pelasi ilman maalivahtia 5 min - kahden pelaajan alivoimalla! Olisi voinut luulla, että ABC jyrää vastustajansa maan rakoon! Mutta eihän siinä niin käynytkään, vaan HT-85 hyökkäsi rajusti koko 5 minuutin ajan, eikä ABC saanut palloa haltuunsa kuin hetkiksi! Kun peliä oli pelattu 65 min, teki ABC kauden upeimman maalinsa! Pallo lähti alhaalta, useiden syöttejen jälkeen pallo siirrettiin oikealle ja sieltä pystyyn keskelle ja sieltä edellen oikeaan laitaan josta se syötettiin Petri Mikkolalle vastustajan päätyrajalle josta  oikeaoppisesti pallo takaviistoon vapaana olevalle Mark Verdegaalille, joka iski ottelun loppounumeroiksi 5-0!

Ottelu oli varmaankin ABC-Teamin paras tällä kaudella, mutta päällimmäisenä jäi kuitenkin kalvamaan se, että joukkue putosi pois loppuotteluista maalierolla - ja millä tavalla!