I-DIVISIOONA PÄÄTÖKSEEN

14.02.2016

Indoor-hockeyn I-divisioona saatiin päätökseen Hämeenlinnassa 7.2. pelatussa turnauksessa. Bambersin pelit eivät kulkeneet aivan toivotulla tavalla, vaikkakin hyviä suorituksia myös nähtiin.

Ensimmäisessä ottelussa Bambers kohtasi Porvoon joukkueen. Ottelu oli heikkotasoinen, molempien joukkueiden tehdessä karkeita virheitä tasapuolisesti. Puoliaikatilanne oli 3-2 johto Bamberseilla. Toisella puoliajalla pelin kulku muuttui täysin. Kaikki virheet teki Bambers - kaikki maalit Porvoo! "Tuomareista" toinen ei viheltänyt yhtään virhettä Porvoolle, sensijaan näki kyllä kaikki Bambersin virheet! Selvä 5-3 voitto Porvoolle, joka kyllä ansaitsi voittonsa Bambersien heikon esityksen vuoksi.

Toisessa ottelussa vastaan asettui HT-85/2. Muutettiin kaikkien pelaajien pelipaikat - siis hyökkääjät puolustamaan ja päinvastoin - ja lähdettiin peliin ajatuksella: "Ans kattoo kuinka käy"! Yllättäin taktiikka toimikin ihan hyvin. 10 min kohdalla siirryttiin 1-0 johtoon ja melkein heti perään saatiin rangaistusvippaus - joka valitettavasti osui ainoastaan tolppaan! Toisen puoliajan alussa siirryttiin 2-0 johtoon - ja peli kulki hienosti. HT kavensi tilanteeksi 2-1 ja kun peliaikaa oli jäljellä 5 min tasoitti vastustaja tilanteeksi 2-2! Tasoitusmaali sinänsä oli aika mielenkiintoinen. Vastustajan nuori hyökkääjä pitää mailaansa maassa paikallaan, syöttö tulee suoraan mailaan väärälle puolelle - maila edelleen maassa väärin päin - eikä puolustus edes yritä estää pallon menemistä maaliin! Tuomarit eivät kumpikaan nähneet tilannetta - omituista - sitten he pitivät parin minuutin neuvottelutauon ja ilmeisesti katsomon ja vastustajan huutojen mukaisesti päätyivät hyväksymään maalin! Tietysti tuomarit viheltävät ja tuomitsevat ottelut, mutta tässä tapauksessa he tekivät karkean virheen, koska kumpikaan ei ilmoituksensa mukaan nähnyt tilannetta. Se taas johtaa siihen, että he hyväksyivät vähintäänkin kyseenalaisen maalin! Tuomarit ei saa missään tilanteessa hyväksyä kuin ehdottomasti sääntöjen mukaan tehdyt maalit - kaikki vähänkin epämääröiset tulee hylätä! Peliä kuitenkin jatkettiin ja HT teki lyhyestä kulmasta todella hienon maalin ja voitti ottelun 3-2 - ansaitusti!

Turnauksen viimeisessä ottelussa vastaan asettui SisuKiekko. Ottelu oli alusta loppuun saakka kooheltamista molempien joukkueiden taholta, eikä tilannetta yhtään helpottanut se, että "tuomareina" toimineilla ei ole mitään käsitystä lajin säännöistä! Sehän ei ole tietenkään poikien vika. On hienoa, että he ulkaltavat ottaa pillin suuhunsa ja mennä kentälle. Ongelma on se, että liiton ilmoituksen mukaan tuomaritoiminta on kehittynyt ja tuomareiden lukumäärä on myös lisääntynyt! No missä nämä tuomarit on - miksei niitä käytetä? Maaleja tehtiin vuoronperään: SiK -Bam 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3 ja sitten Bambersin hieno 3-4 voittomaali.

Sarjan lopputilanne:  HT-85/2 36, Vantaa HC 25, Bambers 22, SisuKiekko 17, Porvoo HC 13, Warriors HC 8 ja BMT 1 piste.