ABC-TEAMILLE KAKSI VOITTOA

23.11.2015

Indoorhockeyn SM-turnauksessa 2/5, joka pelattiin Herttoniemenrannan liikuntahallissa, kotijoukkue ABC-Team voitti molemmat pelaamansa ottelut.

Ensimmäisessä ottelussaan ABC kohtasi HT-85:n Hämeenlinnasta. Jo ottelun 3. min Jussi "Eki" Paananen  onnistui nappaamaan pallon vastustajan puolustajalta ja siirsi ABC:n välittömästi 1-0 johtoon. Kun ottelua oli pelattu 15. min, siirtyi kotijoukkue 2-0 johtoon. Juha Hyttinen sai erinomaisen poikkikentän syötön Ekiltä ja lakaisi pallon ohi vastustajan maaliin! Ensimmäinen puoliaika sujui kokonaisuudessan tasaisena, vaikka vastustajien nuorehko joukkue ei saanutkaan maalia aikaiseksi.

Toinen puoliaika oli - jos mahdollista - vieläkin tiukempaa ABC:n kuitenkin hallitessa tapahtumia. Kun ottelua oli jäljellä enää 4 min, sai ABC lyhyen kulman ja Mark Verdegaal vippasi tilanteeksi 3-0 (Patrik Ollas-Petri Mikkola). Heti perään 4-0 tilanteeksi teki Petri Mikkola syötön maaliin antoi Juha Hyttinen ja sitten loppunumeroiksi 5-0 ottelun viime hetkillä muutti Jussi Paananen (Mark Verdegaal).

Toisessa ottelussaan ABC kohtasi Seinäjoen Unitedin. Ottelu oli sarjan jatkon kannalta erittäin tärkeä ja se näkyikin pelaajien otteissa kentällä. ABC sai kuitenkin tähän otteluun hyvän alun ja se siirtyi 1-0 johtoon Eemeli Moilasen upealla maalilla jo ottelun 4. min, syötön maaliin antoi Jussi Paananen. Tilanteeksi 2-0 Mark Verdegaal (Petri Mikkola) lyhyestä kulmasta ottelun 18 min kohdalla.

Toisella puoliajalla vastustaja muutti pelitaktiikkaansa ja alkoi "karvata" selvästi ylempää. Tämä muuttikin pelin luonnetta ja ottelu tasoittui huomattavasti. Molemmilla joukkueilla oli runsaasti vaarallisia tilanteita vastustajan maalilla - ilman tulosta! Kun ottelua oli pelattu 32 min, tuomittiin Unitedille rangaistusvippaus ja sen iski ABC:n maaliin tilanteeksi 2-1 Jari Lehto. Tämä tarkoitti sitä, että ottelu "alkoi uudelleen"! Kotijoukkue onnistui kuitenkin jo 34. min, kun Jussi Paananen iski "onnekkaasti" taululle numerot 3-1 Jon Lindströmin loistavasta syötöstä! Loppunumeroiksi 5-0 teki ottelun viime hetkillä Patrik Ollas (Jon Lindström).

Joukkueen peliesitys oli kauttaaltaan hyvä - hyvä asenne, pelattiin joukkueena ja kaikki pelaajat onnistuivat hyvin. Huomion arvoista on sekin, että ABC:n maaliin ei tehty kuin yksi maali ja se rangaistusvippauksella! Kuitenkin parannettavaa jäi paljon! Joukkueella on hyvät mahdollisuudet saada pelinsä kulkemaan vielä huomattavasti paremmin - ja niinhän tässä varmasti tapahtuukin!

Sarjatilanne:  Kilppari HC 15, ABC-Team 12, United 1 ja HT-85 1 piste.  Seuraava turnaus 3/5 pelataan 12.12. Hämeenlinnassa.