ABC-TEAM ALOITTI INDOORKAUDEN HYVIN

09.11.2015

Indoorkausi 2015-2016 aloitettiin 7.11. Hämeenlinnassa pelatulla turnauksella. Odotettavissa oli tiukkoja ja tasaisia otteluita - eikä niissä odotuksissa petyttykkään!

ABC kohtasi ensimmäisessä ottelussaan kotijoukkue HT-85:den ja aloittikin ottelun terävästi.  ABC siirtyi jo 2. min kohdalla 1-0 johtoon  lyhyestä kulmasta (Paananen-Ollas-Mikkola) ja 2-0 tilanteeksi 7 min - jälleen lyhyestä kulmasta (Ollas-Moilanen-Mikkola). Kun sitten 12. min Jon Lindström - Petri Mikkolan syötöstä - muutti tilanteeksi jo 3-0, tuntui peli jo ratkenneelta. Kun ottelua oli pelattu 27 min, niin Patrik Ollas siirsi ABC:n jo 4-0 johtoon Jussi Paanasen syötöstä. Loppunumeroiksi 5-0 iski Jon Lindströn ottelun viimeisellä minuutilla jälleen Jussi Paanasen syötöstä.

Toisessa ottelussaan ABC kohtasi Seinäjoen Unitedin ja tästä ottelusta odotettiin etukäteen todella tiukkaa vääntöä. ABC-Team sai heti ottelun alussa muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta ne tuhrittiin kaikki. Sitten peli tasaantui ja kumpikaan joukkue ei saanut maalia aikaiseksi. Kun ottelua oli jäljellä 4 minuuttia, siirtyi United 0-1 johtoon. ABC toipui nopeasti "järkytyksestä" ja jo seuraavalla minuutilla Jon Lindström tasoitti pelin tilanteeksi 1-1 Patrik Ollaksen syötöstä. Ottelun viime hetkillä - kun peliaikaa oli jäljellä 15 sekunttia - teki Jon Lindström vielä ABC:lle 2-1 voittomaalin hienon yksilösuorituksen jälkeen. Todella tiukka vääntö, josta joukkue selvisi kunniamaininnalla!

Turnauksen viimeisessä ottelussa ABC kohtasi Kilppari HC:n Turusta. Joukkueet ovat kohdanneet viime vuosina aina SM-loppuottelussa toisensa - taitaa olla 7 kertaa peräkkäin - joten odotettavissa oli jälleen tiukka taisto tässä runkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa. Turkulaiset olivat tietysti jo etukäteen suosikkeja, koska heillä oli huomattavasti laajempi pelaajakaarti mukana turnauksessa. Ottelu sujuikin ennakko-odotusten mukaisesti ja Kilppari HC johti ottelua puoliajalla jo 0-3. Toinen puoiliaika sujuikin jo huomattavasti paremmin ja ABC pystyi lyömään hyvin kampoihin ja pystyi pelaamaan tasaisen puoliajan vastustajan kanssa. Ottelun päättyi 2-5 tappioon ja ABC:n maaleista vastasivat ensin Petri Mikkola teki tilanteeksi 1-5 ja sitten lyhyestä kulmasta ottelun loppunumerot 2-5 Jussi Paananen (Lindström- Mikkola). Vaikka ottelu päättyi tappioon, jäi siitä kuitenkin pääasiassa ihan hyvä maku - miinuksena kuitenkin 2-3 lahjamaalia vastustajalle!

Sarjatilanne ensimmäisen turnauksen jälkeen: Kilppari HC 9, ABC-Team 6, United 1 ja HT.85 1 piste. Seuraava turnaus pelataan Helsingissä, Herttoniemenrannan Liikunhallissa sunnuntaina 22.11. klo 11.30 alkaen.